Burnout Klachten


burnout klachten

 

Burnout klachten voortijdig herkennen!

Velen kennen het wel; strakke deadlines, drukke vergaderingen, een opdracht die tussendoor komt. Je leidinggevende komt weer met een nieuw project dat je bovenop je huidige taken moet doen. Perfectie zorgt dat jij alles goed wilt doen. Tot het moment dat je energie op is. Je hebt totaal geen energie meer om wat dan ook te doen. Dit is de voorbode van burnout klachten. Het moet anders, maar hoe?

Gestaltpraktijk Eigen Wijze helpt je om jouw burnout klachten te herkennen en hiermee om te gaan. Wat heeft ervoor gezorgd dat je burnout symptomen krijgt en wat kun je doen om te zorgen dat een burnout herstelt? Samen gaan we op zoek naar de oplossing voor jouw burnout klachten.

Een burnout is meestal het gevolg van teveel langdurige stress. Stress kan positief werken, het geeft je extra energie en houdt je alert. Houd je geen rekening met rust en herstel, dan kan een burnout het gevolg zijn.

De burnout symptomen kunnen zijn:

Slecht slapen, concentratiestoornissen, een afnemend libido, angstgevoelens, besluiteloosheid, geheugenproblemen, gevoelens van machteloosheid en ergernis, opgejaagd gevoel, neerslachtig en onzekerheid. Lichamelijke symptomen zijn o.a. moeheid, uitputting, spierpijn, hoge ademhaling, hoge hartslag en hoge bloeddruk.

Een burn out… Wat nu?

Het herstel uit een burnout heeft veel tijd nodig, want je bent door echt alle reserve heen. Eigen Wijze leert je niet alleen om met een burn out om te gaan, maar geeft je ook nieuwe inzichten. Naast herstel richten we ons op het ontstaan van de burnout. Welke patronen hebben gemaakt dat je hier terecht bent gekomen. Zo krijg je inzicht in het maken van andere keuzes voor de toekomst. Zo kan een vroeg stress bewustzijn je bijvoorbeeld een andere weg in doen slaan en een burnout voorkomen.

Laat een burnout je niet in de weg staan en neem contact op. Ik help je graag.

Voor meer informatie kunt u ook eens een kijkje nemen op de pagina’s Psychotherapie Leiden, Coaching Leiden of Psycholoog Leiden. Benieuwd naar de symptomen van stress?

Laat een burnout je niet in de weg staan!

Neem nu vrijblijvend contact met ons op:

    Naam*

    E-mailadres*

    Telefoonnummer*

    Bericht