Therapie


Therapie
 
 

Als mens zijn we erg vindingrijk. Telkens bedenken we manieren om met (moeilijke) situaties om te gaan. Iedereen heeft daarin zijn eigen manier. Echter, we kunnen in een situatie terechtkomen waarop we geen antwoord meer hebben. De vertrouwde methode werkt niet meer. Het contact met de omgeving raakt verstoord. Zo kan het gevoel ontstaan de controle over je leven kwijt te raken.

Voorbeelden hiervan zijn:

 • verlies van een dierbare;
 • relatieproblemen;
 • (onverklaarbare) lichamelijke klachten;
 • identiteitsvragen;
 • het voor langere tijd ervaren van een onbestemd gevoel;
 • lijden aan ziekte of omgaan met een lichamelijke beperking.

De therapie is erop gericht om te onderzoeken waar en hoe je bent vastgelopen. Samen richten we ons op het hier en nu: hoe speelt je vraag of het probleem op dit moment? We kijken naar waar je behoeften liggen en wat er nodig is voor herstel van het contact. Door je bewust te worden van je (denk)patronen krijg je meer inzicht. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om nieuwe keuzes te maken. Therapie helpt bij het zoeken naar nieuwe wegen die leiden tot herstel, vrijheid en persoonlijke groei.

Contact maken doet jij op jouw eigen unieke manier. Als therapeut kan ik slechts nieuwsgierig zijn naar het hoe. Ik daag je uit en ondersteun je om jouw eigenheid te vinden en zo te worden wie je bent, niet wie je wil zijn.

Voor Therapie, neem contact op met mij.

Als ergotherapeut heb ik veel ervaring in het begeleiden van mensen met een lichamelijke beperking. Wanneer je te maken krijgt met een (chronische) ziekte of een lichamelijke beperking, kan dat grote gevolgen hebben op je dagelijkse leven. Dit geldt niet alleen voor de betrokkenen zelf, maar ook voor mensen in hun omgeving. Je kunt te maken krijgen met gevoelens van onzekerheid, verdriet, angst, woede of schaamte. Dit kan een grote plaats innemen in je leven, zeker wanneer deze gevoelens tegenstrijdig lijken. Ik ben mij ervan bewust hoeveel kracht en moed het kost om je (steeds weer) aan te passen aan nieuwe situaties. Vertrouwelijke gesprekken kunnen steun bieden en helpen je eigenwaarde en kracht terug te vinden. Samen zoeken we naar de manier waarop je de ziekte of het letsel een plaats kunt geven en jouw leven.

Geen idee hoe je het moet aanpakken?

Neem nu vrijblijvend contact met ons op:

  Naam*

  E-mailadres*

  Telefoonnummer*

  Bericht